Fornybar energi og din strømavtale

Fornybar energi og din strømavtale

Stadig flere av oss blir miljøbevisste og opptatt av våre handlingers konsekvenser for natur og bærekraft. Alle ønsker vi å ta vare på jordkloden vår, og hvordan vi bruker energi er en viktig del av hvordan vi kan bidra på en god måte til å skape en bedre fremtid. Derfor er det ekstra viktig å ta alt med i betraktning når man skal velge en strømleverandør.

Hvorfor energi er nøkkelen til bærekraft

Utvalgt bilde Fornybar energi og din stromavtale Hvorfor energi er nokkelen til baerekraft - Fornybar energi og din strømavtale

Grunnen til at vi dag står overfor en god del miljømessige utfordringer er først og fremst den industrielle revolusjonen som har funnet sted de siste 250 årene. Med industrialiseringsprosessen har vårt forbruk av energi eksplodert, og årsaken til at det har vært mulig er utnyttelsen av fossile energikilder som kull, olje og gass. I Norge har vi heldigvis hatt muligheten til å bruke fornybar vannkraft til mye av vårt energibehov, inkludert strøm i hjemmene.

I dag er imidlertid strøm blitt noe mer komplisert før, blant annet fordi ledninger ut i Europa gjør oss til del av et større marked der også blant annet kullkraft og atomkraft inngår. Når man leter etter Strømdeals er det derfor viktig at man er opptatt av både prisen på strømmen og hvilke andre betingelser og muligheter som inngår.

Energi og bærekraft

Utvalgt bilde Fornybar energi og din stromavtale Energi og baerekraft - Fornybar energi og din strømavtale

Husk at strøm og strømforbruk står helt sentralt i det som vi på disse sidene kaller for en grønn livsstil. Pass på at strømmen du bruker i din husholdning er så grønn som mulig, og kontroller også forbruket slik at det ikke brukes for mye. Vi kan alle lære oss å bruke litt lavere temperatur i vaskemaskinen og litt mindre tid i dusjen!