Facebook

LogoKlimaalliansen108

Mandag 4. november kl 18.30  Bruk og fiks - velkommen til verksted der du får hjelp til å reparere klær - et lurt tiltak for både miljø og lommebok. 

 

Vi leser at klærne våre er miljøverstinger, at tekstilindustrien bruker enormt mye vann, enormt mye kjemikalier og har enormt mye utslipp.

 

Det bekymrer oss. Dessuten kjøper og kaster vi for mye. Og etter at vi har kastet våre slitte klær er de digert søppelproblem.

 

Hva kan vi gjøre med det?


Vi kan i hvert fall passe godt på klærne våre slik at de varer så lenge som mulig. Hvis vi vedlikeholder og reparerer klærne så er det nesten som å få nytt tøy. Det er et miljøvennlig alternativ til bruk og kast!

 

Mandag 4.november er du velkommen til FIKSELAUG på Grønt Senter i Kristiansand.

 

Tema er Materialkunnskap og stoffkvaliteter. Hva er bra for deg, og hva er bra for miljøet?

 

Dørene åpnes kl 18.30, og kl 19 blir det foredrag, demonstrasjon og tips om hvordan du kan fikse klærne dine. Det er åpent for alle, med eller uten syerfaring.

 

Her vil du møte et par symaskiner, et enormt utvalg av stoff og tråd og erfarne fiksere som kan hjelpe og veilede deg. Alt du trenger, egentlig.

 

Ta gjerne med deg yndlingsplagg og andre klær du vil reparere.

 

Etter foredraget koser vi oss med å reparere klærne vi har med oss - og får gjerne bruke litt av det vi har lært.

 

Ingen påmelding – bare møt opp. 

 

Deltakelse på Fikselauget koster normalt kr 100.- hver gang.  Mandag 4. november spanderer Kristiansand kommune inngangsbilletten.

 

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie