Facebook

LogoKlimaalliansen108

Mandag 6. mai kl 18.00  Bokashi-kompostering omdanner matavfall til organisk materiale.  Metoden lærer du på kurset.

Med Bokashi-kompostering blir matavfallet ditt til gjødsel i løpet av få uker. 

Beholderen er lettvint å bruke, den krever liten plass, lukter ikke vondt og passer like fint i byen som i hus med hage.

Prosessen tar et par uker, metoden lærer du på to timer.

 

Kjøkkenkompost: Enkelt, raskt, uten vond lukt. På kurset lære du mer om metoden:

  1. Tøm matavfall i bokashibøtta en gang pr. dag. Ingen sortering: kjøtt, fisk, sitrus – alt går i bøtta.
  2. Strø på 2 ss bokashistrø per liter matavfall. Bokashi lukter ikke vondt; bøtta kan stå på kjøkkenet.
  3. Sett lokket på. Gjenta daglig til bøtta er full. La den så stå med lokk på i 2 uker innendørs. Den lukter ikke.
  4. Tøm så rett i jorden eller i en kasse med jord. Bland godt og dekk til med jord. 3–6 uker senere har du kompostjord.

Fra tappekranen kan du etter noen dager tappe det beste gjødselvannet, dette blander du 1:100 med vann, og bruker utover våren og sommeren, både inne og ute.

 

Vil du lære mer om metoden? Lyst til å få det demonstrert og kjøpt bøttene og strøet?

Kurspris kr 200.-. Betales på kurset.  Kjøper du startsett får du halvparten av kurspengene refundert. 

Påmelding: Send e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kursholder: Anita Sindland Dietrichson

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie