Facebook

LogoKlimaalliansen108

Fredag 26. april kl 19.00  Italia er den røde tråden i foredraget om økologi og biodynamikk, samt i smårettene og de edle dråper som blir servert.

 

Igjen har vi på Grønt Senter gleden av å invitere til vår populære vinsmakekveld der vi matcher edle dråper med tilhørende småretter. Denne gangen har vi tematisk valgt å holde oss til Italia.  Dette noe uregjerlige støvelland ved Middelhavet har en rekke fremragende vinprodusenter som jobber i tråd med natur og kultur, uten bruk av unødvendige tilsetninger i vinmark eller kjeller. 

 

Vinsmakingen arrangeres i samarbeid med Frederik Kolderup fra importøren NON DOS som i mer enn ti år har arbeidet med produsenter som lager vin på naturlig vis, uten bruk av snarveier og tilsetningsstoffer.  Vinene er gjerne økologisk eller biodynamisk sertifisert – dette er begreper du vil få en større kunnskap om under smakingen.  Vi kan love deg en hyggelig kveld rundt seksmanns-bord der du får smake usminket, ren og levende vin.

 

Begrenset antall plasser.

 

Her er vinene som vil bli servert: 

 

Casa Belfi Naturalmentefrizzante

Maurizio Donadi lager biodynamisk prosecco slik den opprinnelig ble laget – i Valdobbiadene-Conegliano i nordøst-Italia. Vinen gjæres på amfora og sement. Og når våren kommer tappes den på flaske, hvor den danner bobler på naturlig vis. Bunnfallet er intakt (colfòndo), noe som bevarer både friskhet og aromaer.

 

Cinque Campi Particella

Cinque Campis vinmarker ligger i åssiden over Reggio, i Emilia-Romagna. Gården og vinåkrene har gått i arv fra far til sønn i over 200 år. Vanni Nizzoli holder stafettpinnen nå.

 

Caravaglio Salina Bianco Occhio di Terra

Antonino Caravaglio holder til ved foten av vulkanen Monte dei Porri på øya Salina utenfor nordkysten av Sicilia. Han eier totalt 16 hektar økologisk sertifiserte vinmarker fordelt på 60 små parseller på de vulkanske øyene Salina, Vulcano og Lipari utenfor nordkysten av Sicilia.

 

Castell’in Villa Chianti Classico

Castell'in Villa drives av den greskfødte Prinsesse Coralia Pignatelli della Leonessa, som bor i et middelaldertårn i den nordlige delen av Castelnuovo Berardenga, i Chianti Classico. Av de totalt 300 hektarene på eiendommen er 54 plantet med vinmarker som dyrkes på økologisk vis. I tillegg til vin lages det olivenolje fra 6000 oliventrær og det jaktes på fasan, hare og villsvin i skogen.

 

Mat

 

Det er sagt at italieneren er virkelig gode på tre ting: Vin. Mat. Og kombinasjonen vin og mat. 

 

Vi skal prøve å gjøre ære på temaet Italia og vil derfor servere tre småretter – to vegetariske og en fiskerett som matcher de edle dråper og kompletterer smakspaletten.  (Det presiseres at dette vil være mindre retter og ikke full middag).

 

Det er Hege Vevle som er ansvarlig for matserveringen.  Hun har hatt lidenskap for mat og smak helt siden hun som 15-åring begynte å arbeide på kjøkken.  Hege har vært medlem av Hjemmekokklauget - som ble ledet av Eyvind Hellstrøm, og for fire år siden ble hun kåret til årets hjemmekokk.  Etter å ha arbeidet blant annet hos Bølgen & Moi, har hun nå mange varierte oppdrag. Det er smaken som er i fokus, og maten blir laget med både hjerte og hjerne.   

 

Velkommen til en trivelig kveld i godt selskap.

 

Pris FVN-fordel og mottakere av Grønt Senters nyhetsbrev kun kr kr 550.-

 

(ordninær pris kr 750.-)

 

NB Kun få plasser ledig

 

Påmelding:  Link for deltakelse

 

Påmelding er bindene, men ikke personlig. Du kan invitere med andre gjester eller du kan velge å gi bort en vinsmakekveld som gave.  Husk bare å oppgi navn på bestiller.

 

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie