Facebook

LogoKlimaalliansen108

53795508 392178724900600 3651579627396136960 n

Onsdag 6. mars kl 08.15  Frokostmøte med Rune Rosseland fra Enøk Total med tema energiledelse for virksomheter.  Spar 30 - 70 prosent på strømregninga.  Gratis inngang.

 

Rosseland hevdet at de fleste bedrifter kan redusere energibehovet med 30 prosent kun ved å gjennomføre relativt enkle grep. 

Gjøres det mer omfattende tiltak kan forbruket reduseres med så mye som 70 prosent sammenlignet med tidligere års uttak av strøm. 

 

Lederen av Enøk Total sier virksomheter må sette energisparing på dagsorden for å oppnå suksess.

Anlegg må driftes optimalt, det må måles og man må følge med på energiforbruket for å avdekke kostbare energiavvik.

Det er gjort beregninger som viser at norske virksomheter har store uforløste sparepotensial.  Hvert år sløses det bort et titalls milliarder kilowatt-timer.

 

– Når man setter i gang med god og kontinuerlig energiledelse begynner man samtidig å fokusere på riktige innsats.

Målinger og kontroll på forbruket gir effekt overalt i virksomheten.  Tverrfaglige tiltak er viktige faktorer i prosess og støttesystemer, forklarer Rosseland. 

 

På møtet 6. mars vil det bli gitt eksempler på hvordan man kommer i gang med energiledelse i virksomheter av ulik størrelse.

 

Frokostmøtene på Grønt senter arrangeres i samarbeid med Stiftelsen Miljøfyrtårn, Kristiansand kommune og Klimapartnere.

 

Deltakelse er gratis og åpen for alle. Av hensyn til servering er det ønskelig at du benytter denne linken til påmelding: Meld deg på her

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie