Facebook

LogoKlimaalliansen108

Torsdag 13. desember ca kl 09.30  Nå kan du som turgåer bidra i kampen om marin forsøpling. Hent hansker og sekker på vei ut i Odderøyas herlige natur – lever avfallet på returen.

"Plogging"-bevegelsen ble startet i Sverige.  Du plukker og jogger samtidig.  Setter du sammen de to ordene får du "plogging" (og det funker like bra selv om du går). 

 

Vi på Grønt Senter tok urfordringen, fikk støtte av Avfall Sør og er i disse dager i ferd med å gjøre ferdig vår selvbetjente miljøstasjon der turgåere på vei inn til Odderøya henter med seg hansker og sekker. 

 

Opplegget er såre enkelt:

På turen ut tar gjerne folk med seg søppel langs turstiene, og på returen legger de tilbake hanskene samt en godt sammenknyttet med pose i skapet….. 

 

Det er dette vi kaller «Take away-miljøvern».

 

Offisiell åpning av det vi tror er verdens første selvbetjente «ploggig-stasjon» ved ordfører Harald Furre torsdag 13. desember ca kl 09.00 – 09.30  (Vi starter etter utdelinga av Miljøfyrtårndiplom – velkommen inn i varmen, før vi trekker ut til stasjonen). 

 

Arrangementet er gratis og åpent for alle.  Enkel servering.

 

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie