Facebook

LogoKlimaalliansen108

Døgnåpent - bak Grønt senter.  Nå kan du som turgåer bidra i kampen mot marin forsøpling. Hent hansker og sekker på vei ut i Odderøyas herlige natur – lever avfallet på returen.

 

"Plogging"-bevegelsen ble startet i Sverige.  Du plukker og jogger samtidig.  Setter du sammen de to ordene får du "plogging" (og det funker like bra selv om du går). 

 

Vi på Grønt Senter tok urfordringen, fikk støtte av Avfall Sør og har nå fått ferdig vår selvbetjente miljøstasjon der turgåere på vei inn til Odderøya kan hente med seg hansker og sekker. 

 

Opplegget er såre enkelt:

 

På turen ut tar du med seg søppel langs turstiene, og på returen legger de tilbake hanskene samt en godt sammenknyttet med pose i skapet….. 

 

Det er dette vi kaller «Take away-miljøvern».

 

Bilde:  Det vi tror er verdens første selvbetjente «ploggig-stasjon» ble offisielt åpnet av ordfører Harald Furre torsdag 13. desember 2018

 

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie