Facebook

LogoKlimaalliansen108

Onsdag 12. desember kl 16.30  Byrom i Kristiansand som peker inn i en bærekraftig framtid?  Kun en håndfull plasser ledig!

Prosjektet «Togetherness – Vibrant Matter Collective” søker deg som er nysgjerrig, opptatt av grønne verdier og klar for en utfordring.  Skal vi nå målet om en bærekraftig framtid må vi etablere nye måter å leve sammen på.  I skjæringspunktet mellom naturvitenskap, filosofi og kunst finner du den såkalte «Relasjonell estetikk» - en kunstretning som lar forskere, kunstnere og mennesker i lokalsamfunn kommer sammen for å etablere midlertidige byrom som kan peke inn i en bærekraftig framtid.

 

Våren 2019 etableres et slikt midlertidig byrom i Kristiansand. Deltagere kommer sammen for å se om det er «grønne» måter å leve sammen på som er mer nysgjerrige og oppmerksomme på våre omgivelser - og som ikke nødvendigvis har mennesket i sentrum.

 

Vi møtes en gang i uka, og byen stiller velvillig sin storstue, Rådhuskvartalet på Tovet, til disposisjon. Sammenkomstene sentrer rundt et varmt måltid og det å bygge en biotop, et lite økosystem i Rådhuskvartalets foaje. Byens befolkning vil kunne følge utviklingen av biotopen fra uke til uke. Det vil være sammenkomster med mye sang og musikk - et samvær til inspirasjon og glede. Forskere og musikere fra UiA er del av prosjektet, men for de som blir med som deltagere kreves det ingen særlige musikalske forkunnskaper. Grønt senter har vært samarbeidspartner i planleggingen av prosjektet.

 

Det er sagt at for å bygge båter må en skape en lengsel etter øyene - noe som inspirer til å etablere et «grønt» samfunn. Togetherness er et prosjekt som undersøker hva det vil si å leve og skape noe sammen.

 

Totalt vil det være ca 40 deltakere i prosjektet. 15 av disse kommer fra UIA og i tillegg har et titalls andre interessenter meldt seg.  Det betyr at det fortsatt er mulighet for andre interesserte å slutte seg til dette lille, utopiske samfunnet.  Deltakelsen er gratis.

 

Ønsker du å vite mer?

Vi inviterer til uforpliktende informasjonsmøte mandag 10. desember kl 16.00

 

Prof. Tony Valberg fra Fakultet for kunstfag ved UiA kommer og informerer om Togethernesss- Vibrant Matter Collective og det settes av rikelig tid til spørsmål.  Av hensyn til servering ønsker vi påmelding.  Vennligst send e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring 930 34 088

 

Mer info her:  Ekstern link - engelsk og norsk tekst

 

 

 

 

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie