Facebook

LogoKlimaalliansen108

Fredag 12. oktober kl 19.00  Kun få plasser ledig på biodynamisk vinsmakekveld  - her er vinlista.

For femte gang arrangerer Grønt Senter vinsmakekveld.  Pris kun kr 398.- for enkel varmrett og smaksprøver på fire biodynamiske viner.  Påmelding her Link med nærmere informasjon

 

I tillegg til fiskesuppe med tilbehør vil Fredrik Kolderup fra importøren NON DOS gi oss et fordrag om vinene vi skal smake.

 

Her er vinlista: 

 

Nr 1 - aperitiff:  NON DOS Grüner Veltliner – nyhet sommeren 2018

Grüner veltliner er Østerrikes nasjonaldrue. Det er den klart mest dyrkede druetypen i landet og finnes knapt andre steder. Mye tyder også på at druen har sin opprinnelse på slettene ved Østerrikes grense mot Ungarn. Derfor er det ikke så rart at den er som skapt for det sentral-europeiske klimaet. Den tåler godt kalde vintre, modnes sent og trives derfor med lange varme somre og mildt høstvær. I områdene rundt Burgenland nordøst i Østerrike finner den seg derfor særlig godt til rette. 

Grüner veltliner gikk på kort tid fra underdog til superstjerne, og plassen i rampelyset er svært velfortjent. Med riktig behandling gir druen unike viner med rik fylde, leskende friskhet og karakteristiske kryddertoner. Grüner veltliner har også sakte men sikkert funnet veien til nordmenns hjerter, og blitt en favoritt ved både middagsbordet og på terrassen. 

NON DOS Grüner Veltliner viser den østerrikske druen på sitt beste. Vinen har en frisk gulgrønn farge, som matcher dens aromaer perfekt. Den lukter sitronskall, gule frukter og blomstereng, med et spennende hint av urter og krydder i bakgrunnen. 

I munnen kjennes den umiddelbart frisk og saftig, slik at sitrusaromaen holder det den lovet. Den fine friskheten pareres av en rund og fyldig følelse, som grüner veltliner er blitt så berømt for. Den friske smaken forblir i munnen lenge etter at du har tatt en slurk, og til slutt er det kryddernotene som minner om vinens aroma som sitter igjen. 

 https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Østerrike/NON-DOS-Grüner-Veltliner-2017/p/10147306

 

 

Nr 2 hvit

Andreas Roll eier og driver Weingut Gustavshof og deres 18 hektar vinmarker i Gau-Heppenheim. I hjertet av Rheinhessen, i Tyskland. Andreas har arbeidet etter biodynamiske prinsipper siden 2004, og ble sertifisert i 2012.

Vinmarkene omfatter blant annet Kloppberg, som er den høyest beliggende vinmarken i Rheinhessen. Og Eideswiese, som i gode årganger blir til enkeltvinmarksvinen «Signatur».

https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Tyskland/Gustavshof-Kalkstein-Riesling-Trocken-2017/p/1252001

 

 

Nr 3 – rød:

Familiebedriften Meinklang kultiverer 70 hektar med vinmark på biodynamisk vis i den lille landsbyen Pamhagen i solfylte Burgenland, helt øst i Østerrike. Meinklang er den vingården i Østerrike som har den mest holistiske tilnærmingen til vinproduksjon og drift av egen gård. I tillegg til vin dyrkes også korn, frukt og grønnsaker – og det lages kjøttprodukter fra svin og storfe. Gjødsel fra de 800 anguskyrne på gården fullfører den biodynamiske sirkelen.

Meinklang Blaufränkisch 2016

Middels fyldig, saftig og lett syrlig vin med fin frukt i munnen. God lengde.

https://www.vinmonopolet.no/vmp/Land/Østerrike/Meinklang-Blaufränkisch-2016/p/5202301

 

 

Nr 4 – rød:

Foradori til høstmenyen

Elisabetta Foradori er den ukronede vindronningen av Trentino – helt nord-øst i Italia, i hjertet av Dolomittene. Med sin beinharde og kompromissløse tilnærming har hun egenhendig satt regionen og druen teroldego på vinkartet. Hennes viner er saftige, elegante og matvennlige.

https://www.vinmonopolet.no/vmp/Producenter/Az-Agr-Foradori/Foradori-Vigneti-delle-Dolomiti-Teroldego-2015/p/1082301

 

 

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie