Facebook

LogoKlimaalliansen108

Fredag 12. oktober kl 19.00Biodynamisk vinsmaking.  Nå tar vi steget opp til naken vin, fullstendig uten tilsettinger og kun preget av drue og voksested.

 

Frederik Kolderup fra Non Dos lar oss smake fremragende viner fullstendig fri for giftige sprøytemidler, kunstgjødsel og tilsetningsstoffer.

Meny: Smaksprøver på fire viner samt varm fiskesuppe med brød, smør, aioli og skalldyr. 

Pris for mottakere av Grønt Senters nyhetsbrev samt FVN fordel kun kr 395.-

 

Påmelding: ekstern link

 

Det hele er egentlig veldig enkelt: Har man i utgangspunktet et produkt med høy kvalitet laget av sunne og modne druer, trenger man ikke å dekke over smaken med verken tilsetninger eller fatpreg.

 

Nakne viner er klassiske og tradisjonelle viner, som lages slik vin alltid har blitt laget - i tråd med natur og kultur, uten bruk av unødvendige tilsetninger i verken vinmark eller kjeller.

 

Det er egentlig rart at konvensjonell vinproduksjon i dag blir betraktet som den ”opprinnelige” måten å jobbe på, mens ekte og naken vin blir sett på som noe nytt.

 

Det har blitt laget vin på jorda i minst 8000 år, men det er først det siste århundret – og kanskje særlig de siste tiårene – at giftige sprøytemidler og kunstgjødsel i vinmarken og tilsetningsstoffer i kjelleren har blitt normen for vinprodusenter.

 

Industrialiseringen av landbruket og dets ensidige fokus på høye avlinger og produktivitet har resultert i at mesteparten av vinen som lages i dag i realiteten er en kjemisk cocktailmiks som er utviklet for å kunne produsere et forutsigbart produkt.

 

Eller i verste fall for å skjule dårlig druekvalitet.

 

På biodynamisk vinsmakekveld smaker du ekte, rene og ærlige produkter som ikke er tilsatt verken sukker, syre, tanniner, enzymer, gjærsopp eller andre lumske tilsetningsstoffer.

 

Les mer om NON DOS her:  Link til importør

 

Dato: Fredag 12. oktober kl 19.00 

 

Meny: Fire ulike viner samt varm fiskesuppe med brød, smør, aioli og skalldyr. 

 

Aldergrense: 18 år.  Begrenset antall plasser.

 

Ordinær pris kr 595.- 

 

Med FVN-fordelskort eller abonnenter på Grønt Senters nyhetsbrev : Kr 395.-  link

Mangler du FVN-fordelskort kan vi sende faktura.  Brukt kontaktskjema til Grønt senter (se forside) så ordner vi dette i forkant av samlinga.  Påmeldingsfrist tre dager før arrangementstart. 

 

Det gjøres oppmerksom på at det er en smårett og smaksprøver av vin som serveres - ikke fulle glass eller en komplett middag. 

 

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie