Facebook

LogoKlimaalliansen108

Våren 2018 - ulike aktiviteter.  Inspirasjonssamlinger for deg som vil leve litt grønnere

 

Dette er tilbudet om arrangementer til spesialpris som tilbys til deltakere i Slankekrigen – klimaversjonen:

 

Tirsdag 6. mars kl 19.00:  Norge på langs med sykkel – drømmen som ble en opplevelse for livet.

 

Mange kjenner Øystein Holvik som den tidligere miljøvernsjefen i Kristiansand kommune. Tre dager etter at han gikk av med pensjon satte han seg på sykkelsetet for å gjennomføre en ferd fra nord til sør.  Hør beretningen og se lysbildene fra den spektakulære ferden i vårt langstrakte land.

 

Inngang inkl kaffe og frukt kr 50.-                           Pris for deltakere i Slankekrigen:  Gratis

 

Onsdag 21. mars kl 19.00:  Enøk – Spar klode og lommebok

 

Ofte kan små tiltak i egen bolig gi stor energigevinst. Bengt G. Michalsen er arkitekt og spesialist på bærekraftig boligbygging.  Denne kvelden er temaet energiøkonomisering i boliger.  I tillegg til å få mange gode tips vil du også få en innføring i bruk av thermokamera.  Dette er et fotoapparat som avslører lekkasje av energi.  Via fargesymboler på bildet får du klare indikasjoner på hvor det er lønnsomt å sette inn tiltak.

I forkant av møtet kan det være lurt å ha innhentet data om egen bolig på  www.energiportalen.no

 

Gratis inngang

Pris for leie av thermokamera i ett døgn:  Kr 100.-           Pris for deltakere i Slankekrigen:  Gratis

 

Onsdag 4. april ELLER tirsdag 10. april kl 18.00 – 21.00: Såkurs for bybønder

 

Bydyrking handler om grønn glede. Bli med på såkurs der du får du tips og inspirasjon til å komme i gang med egen grønnsaksdyrking.

 

I tillegg til grunnopplæring i såing og planting lærer du også noen triks om dyrking i pallekarm.

 

Dette kurset er bygd opp som en praktisk instruksjon som egner seg både for deg som vil prøve deg som balkongbonde for første gang - og for den mer viderekommende hobbygartner.   Innledningsvis får du grunnleggende kunnskap om hva som passer å dyrke på lite plass og hva slags vekster som er lett å få til.  Du lærer om frø, jord, vanning og pleie før vi går i gang med praktiske øvelser der vi sår våre første frø.  Hver kursdeltaker får med seg hjem noen planter og potter med frø og økologisk såjord - der det garantert ikke er benyttet kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler. 

 

Vi er også innom dyrking i pallekarmer – dette er de populære transportkassene av tre som gjør det enkelt å komme i gang med kjøkkenhage.  I denne del av kurset gis det mye praktisk informasjon om hva som kjennetegner god jord, og om gjødsling og jordforbedring gjennom sesongen. Dessuten får du tips til hva som passer å dyrke sammen slik at du får best mulig resultater av din bydyrkning.

 

Kurset koster kr 450.- og inkluderer økologisk såjord, frø og enkle potter til dine første grønnsaker.  Underveis har vi kaffepause med servering av frukt og grønnsaker.

 

Pris for deltakere i Slankekrigen kr 350.-

Påmeldingslink: Legges ut i mars

 

Tirsdag 17. april kl 18.00:  Solstrøm – her får du svar:

 

Eksperter fra Solenergiforeningen, TradeWinds og Elkem gir deg en grunnleggende innføring i installasjon og bruk av solcelleanlegg.

 

Med solceller på taket produserer du strøm til eget forbruk – og du kan selge den energien du ikke bruker.  Noen av Sørlandets fremste eksperter på feltet bidrar når vi gjentar tidligere suksess med kortkurs i solstrøm der det også informeres om Enovas støtteordning. I tillegg til presentasjoner har vi også satt av tid til kaffepause med spørsmålsrunde og samtale.

 

Innhold: Innføring i solenergi og solcelleteknologi. Praktiske tips og fremgangsmåte for installasjon av nettilknyttet solcelleanlegg på eget tak. Beregning av egenproduksjon av strøm og økonomi/tilbakebetalingstid.  Passer for alle som har interesse for anvendelse av solstrøm. 

 

Kurspris kr 500.-                             Pris for deltakere i Slankekrigen kr 300.-

 

Påmeldingslink: Legges ut i begynnelsen av april

 

Tirsdag 8. mai kl 19.30:  Erfaringsutveklsing for deltakere i Slankekrigen – klimaversjonen

 

Vi oppsummerer og deler erfaringer om hva som fungerte og hva som var utfordrende.  Kanskje har du fått en aha-opplevelse eller gjort en endring av en vane som du vil fortelle om og som kunne være en god idé for andre?  Enkel servering.                                                                   

 

Deltakelse: Gratis 

 

Lørdag 2. juni kl 13.00: Kåring av vinneren av Slankekrigen - «the biggest CO2-looser»

 

Uformell samling i forbindelse med miljømylding og markeringa av Verdens Miljødag på Grønt Senter

Vinneren får et gavekort på kr 1 000.- som kan brukes hos Tilstede mat og mer – restauranten i Markens som er spesialister på økologi, vegetar og sjømat.

Samtlige deltakere som gjennomfører målingene og tiltak vil motta diplom som Miljøsertifisert husholdning.

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie