Facebook

LogoKlimaalliansen108

Mandag 5. mars kl 18.00.  10 - 15 deltakere søkes til forsøksprosjekt over 4 uker.

 

 

Kristiansand kommune har satt som mål å bli best i Norge på matsvinn-reduksjon. Dette skal oppnås gjennom ulike tiltak i samarbeidsprosjektet MatVinn i Kristiansand, hvor flere lokale aktører er med.

 

Sammen med Framtiden i våre hender søker Kristiansand kommune nå barnefamilier som vil utforske hvor mye mat som havner i søpla - og hvorfor, for så å teste ut en periode med minst mulig matsvinn. Familiene blir fulgt opp av en veileder som legger til rette for barnefamilier til å delta, selv i en travel hverdag. Vi ønsker oss helt «vanlige» familier i ulike format, som ønsker å kaste mindre mat og inspirere andre til det samme.

 

- Vi tror dette vil være et bevisstgjørende og morsomt fellesprosjekt hvor hele familien skal delta, sier rådgiver Solvor B. Stølevik i Kristiansand kommune. - Underveis vil nok familiene oppdage fordeler og utfordringer i kampen mot matkasting - og kanskje få noen aha-opplevelser på veien. Erfaringene fra forsøket ønsker vi at familiene deler med oss, slik at vi sammen kan inspirere andre. MatVinn-familiene vil bli fulgt av lokalmedia underveis, sier Stølevik.

 

4 ukers prosjekt

Prosjektet varer i 4 uker, hvor deltagelse innebærer:

• Først en «normal-uke», hvor familien lever som normalt, men registrerer all mat og drikke som ender i søpla. I løpet av denne perioden skal det daglig føres en loggbok over hva som kastes og hvorfor, samt en ca. prislapp på maten som ender i søpla. Måleutstyr og informasjon blir levert hjem til hver familie og er raskt og enkelt å bruke.

• Familiene samles så på Grønt Senter for å dele erfaringer fra den første uka, og få råd og verktøy fra veileder om hvordan de kan kaste mindre mat.

• Familien iverksetter tiltakene for å redusere matsvinn og følger dette i tre uker. Den siste uka måler familien igjen mengden matsvinn for å se om det har skjedd en endring.

 

Ønsker din familie å delta?

Send en epost med en kort beskrivelse av din familie, og hvorfor dere ønsker å være med. Så kontakter vi dere for mer informasjon.

Send epost til : Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie