Facebook

LogoKlimaalliansen108

Avslutning med stil. Mer enn to hundre mennesker har vært innom Pallekarmdyrkarlagets samlinger.  Takk for i år og velkommen tilbake i 2018.

 

Ideen er såre enkel:  Du setter to pallekarmer oppå hverandre, fyller på med jord og planter, vanner og et par måneder senere kan du høste poteter, kål, tomater og hva du nå enn puttet nedi jorda. 

 

Hagearbeid er også noe som alle forstår uansett hvor på kloden en hadde sitt fødested. 

 

I hele sommer har det vært mye aktivitet på den vesle hageflekken vi disponerer bak Grønt Senter. 

 

Prosjektet hadde ikke vært mulig uten følgende støttespillere:

 

IMDI - Direktoratet med det kompliserte navnet gir oss støtte slik at vi kan servere et varmt måltid til asylsøkere og flyktninger samt en håndfull norske deltakere.  Kveldsmat er og blir det beste sosiale medium.

 

Grønn Vekst:  Sponser oss med kompostjord av høy klasse.

 

Søgne Videregående skole - planteutsalget: Frodige vekster fra drivhuset gjør susen.  Takk for et tilhengerlass til en ekstremt sympatisk pris.  Vi ble vel forsynt med røbete, tomatplanter, knudekål, rødkål, nepe, purre, mais og grønnkål ikke å forglemme!

 

Fransico Garcia: Vår trofaste sliter som hver onsdag har åpnet redskapshus og kokt kaffe på fellesamlinger.  Sammen med sin kjære har han også holdt gresset nede og fylt vanntønnene slik at vi dyrkere kunne ha et behagelig liv.

 

Hilde Finckenhagen: Klimaalliansens plantespesialist har holdt kurs - og praktisert - utplanting med økologisk metoder.

 

Servitører: 

Sham - syrisk mat ved familien Dabaa har gitt oss kveldsmat a la Aleppo. 

Haimanot og Muluhaile har stått i spissen for den etiopiske serveringen.

Jarl Vøllestad introduserte norsk tradisjonsmat til vårt fargerike felleskap.

 

Grønt senter: Takk for at vi fikk bruke huset.

 

Vår norske medlemmer.  Poenget har jo blant annet vært å snakke norsk.  Takk til dere som ikke bare ga oss verbal støtte, men faktisk også betalte inn medlemskontingent slik at vi kunne opprettholde virksomheten.

 

 

Mer om Klimaalliansen - som er prosjektansvarlig for Pallekarmdyrkarlaget: 

 

Støttemedlemskap 2018 – takk for at du bidrar!

Klimaalliansen er en videreføring av miljøorganisasjonen Grønn Hverdag Sørvest.  Vi er små – det gjør at vi ikke kvalifiserer for offentlig støtte. Og vi er lokale - miljøtiltak på Sørlandet er vår greie.

Klimaalliansen har blant annet drevet prosjektet Beintøft som får flere skoleelever på Agder til å gå og sykle til skolen. Vi organiserer Grønne Gåturer, som kombinerer søppelplukking i skjærgården med politiske debatter om hvordan vi kan få mindre plastforsøpling av havet. Klimaalliansen inviterer også til temamøter om miljø, og har blant annet sørget for å få Selina Juul fra den danske bevegelsen Stop spild av mad til Norge. Hennes gnistrende foredrag bidro nok til å sette matkasting på dagsorden i Kristiansand, hvor det nå er et politisk mål om at kommunen skal bli best i Norge på matkasting. Ansatte i Klimaalliansen driver også med Miljøfyrtårnsertifisering i mange kommuner på Agder.

 

Pallekarmdyrkarlaget

På Odderøya – like bak Grønt senter – er vi en gjeng som har etablert oss med felles dyrkning i transportkasser på 80 x 120 centimeter.  Ønsker du å få tips om hagebruk eller delta i en sosialt hyggelig aktivitet 

Klimaalliansen inviterer også flyktninger inn på Grønt senter gjennom Odderøya Økologiske Pallekarmdyrkarlag. Gjennom bydyrking og måltidsfellesskap blir vi bedre kjent.

 

Priser 2018:

Kr 150.- for støttemedlemskap i Klimaalliansen

Pallekarm: Støttemedlemskap kr 150.- pluss kr 100.- for leie pr år pr dobbel (to i høyda) pallekarm med jord. 

 

Kontaktperson:

Arne Otto Iversen (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller sms/ tlf 930 34 088).

 

Betal inn til giro 3000 07 41864  Merk innbetalingen støttemedlemskap eller bidrag til driften

Bli medlem her (gjelder også for 2018): www.kontingent.no/Klimaalliansen2017

 

Klimaalliansen – Grønt senter – Odderøyveien 5 – Kristiansand www.klimaalliansen.no

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie