Facebook

LogoKlimaalliansen108

Fredag 24. november kl 12.00 - 13.30.  Lunsjsamling med lansering av "MatVinn"-posen til bruk når du ønsker å ta restaurantmaten med hjem.

 

Vi kaster mye mat som er fullt ut spiselig.  Dette er både en etisk utfordring og et ressurs- og klimaproblem. En rekke organisasjoner og virksomheter ønsker at Kristiansand skal bli en vinner i arbeidet med å redusere matkasting.

 

På lunsjen vil det blant annet bli «kick-off» for prosjektet med «Goodiebagen» - en solid pose som distribueres gratis til serveringssteder til bruk når du har mat igjen etter besøk på restaurant. 

 

Prosjekt MatVinn Kristiansand er igangsatt av byens politikere og mange aktører bidrar for å få ned matsvinnet.

 

I samarbeid med Næringsforeningen og Kvadraturforeningen lanserer vi nå MatVinn-posen. Inspirasjonen kommer fra Danmark der restaurantbransjen helhjertet har støttet tiltaket. Ideen er å tilby gjester på serveringssteder en enkel måte å få med seg restemat hjem. Vi byr på gratis poser som er solide og fôret med aluminium. 

 

Vi håper serveringsstedene kan bidra til kampanjesuksess. Ett tiltak kan være å legge posen på et godt synlig sted. Enda bedre er det selvsagt hvis gjester som har mat igjen på tallerkenen uoppfordret blir tilbudt en pose. Vi tror de fleste vil oppleve dette som en hyggelig gest. Ingen ønsker egentlig å kaste god mat som proffe kokker har brukt lang tid på å framstille.

 

Program:

Møt gjerne opp i god tid, det er varm mat som serveres, og vi starter presis 😊

Kl 12.00: Anita S Dietrichson ønsker velkommen, sammen med Arne Otto Iversen  Maten serveres (buffet)

12.15: Renate Hægeland, gruppeleder Høyre: Hvorfor skal Kristiansand bli best i landet på å redusere matsvinnet?

12.30: Solvor Stølevik, By- og samfunn, Kristiansand kommune. Kristiansand kommune arbeider med matsvinn over flere områder. Presentasjon av prosjekt. 

12.40: Antia Dietriichson fra Næringsforeingen intervjuer representanter fra serveringsbransjen: Hva kan vi gjøre for å redusere matsvinnet?. Presentasjon av MatVinnposen.

Deltakere: Claus Oliver Pedersen, leder for restaurantbransjen/ Bakgården. Benjamin Dogan, Tilstede mat og mer og Harald Eikrem Andersen fra Kvadraturforeningen.

13.00: Hanne Jørgensen fra Hennig-Olsen forteller om hvrordan de systematisk arbeider for å redusere matsvinn

13.15: Trine på Gården: Økt samarbeid med bøndene har gitt redusert matsvinn og leveringsgrad på dyrkingen. 

13.25: Kort oppsummering og veien videre

 

Servering: Gled deg til en spennende varmrett der restaurantgründerne Øyvind Nese og Jarl Vøllestad tryller fram de lekreste retter fra sidefangsten. Dette er eksotisk fisk som ikke passer inn i standardsortimentet på fiskebrygga.  Vi kan garantere deg en smakfull opplevelse.  Til dessert får vi kortreist «vrakis» fra Hennig-Olsen.

 

MatVinn er en kampanje der alle er vinnere:

  • - Vi skaper en handlingsendring der vi konkret bidrar til mindre matsvinn
  • - Vi sparer miljø og klima
  • - Vi sparer penger
  • - Serveringsbransjen viser samfunnsansvar

 

Posene kan hentes gratis på Grønt senter

 

Samarbeidspartnere om prosjektet: Næringsforeningen i Kritstiansandsregionen, Kristiansand kommune, Kvadraturforeningen, Grønt senter og Klimaalliansen

Deltakelse inkl lunsj koster kr 250.-   

Nærmere opplysninger og påmelding: Link lunsjsamling 24.11

Alternativt kan påmelding sendes i e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie