Facebook

LogoKlimaalliansen108

Tirsdag 19. september kl 18.00 – 20.00.  Lær å lage jord innendørs av matavfall.  Gratis kurs i bruk av Bokashi - en smart kjøkkenkompostering som enkelt omdanner matavfall til næringsrik jord. 

 

 

Bokashi omdanner matavfallet til gjødsel på noen uker.  Beholderen er lettvint å bruke, krever liten plass, lukter ikke vondt og passer like fint i byen som i hus med hage. Prosessen tar et par uker, metoden lærer du på to timer av kursholder Anita S. Dietrichson.

 

Kjøkkenkompost: Enkelt, raskt, uten vond lukt. På kurset lære du mer om metoden:

 

1.     Tøm matavfall i bokashibøtta en gang pr. dag. Ingen sortering: kjøtt, fisk, sitrus – alt går i bøtta.

2.      Strø på 2 ss bokashistrø per liter matavfall. Bokashi lukter ikke vondt; bøtta kan stå på kjøkkenet.

3.      Sett lokket på. Gjenta daglig til bøtta er full. La den så stå med lokk på i 2 uker innendørs. Den lukter ikke.

4.      Tøm så rett i jorden eller i en kasse med jord. Bland godt og dekk til med jord. 3–6 uker senere har du kompostjord

 

Fra tappekranen kan du etter noen dager tappe det beste gjødselsvannet, dette blander du 1:100 med vann, og bruker utover våren og sommeren, både inne og ute.

Vil du lære mer om metoden? Lyst til å få det demonstrert og kjøpt bøttene og strøet?

 

Kurs på Grønt Senter arrangerer vi kurs tirsdag 19. september 2017. Kl 18.00 – 20.00.  Gratis adgang, ingen påmelding.

 

Kursholder: Anita S. Dietrichson

 

 

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie