Facebook

LogoKlimaalliansen108

 

Lørdag 27. mai kl 12.00 Pallekarmedyrkarlaget starter sesong. Bli med inn i fargerikt felleskap der vi dyrker egne grønnsaker.  

 

 

Det hele begynte som en vill ide: Vi arrangerte plantekurs for bybønder og balkongdyrkere og så at det var behov for dykringsareal.  I 2013 fikk vi, blant annet i samarbeid med Kirkens Bymisjon, opparbeidet den såkalte stjernehagen like ved Grønt senter.  

 

Deretter var det klart for å prøve seg på pallekarm.  Dette er en stor sak på kontinentet der en snakker om Urban gardening-bevegelsen.  Mange mennesker er oppatt av alternativer til det industrialiserte jordbruk. Bydyrkning - som vi kaller det på norsk - handler nettopp om miljøvennlig matproduksjon med lav klimabelatning der vi selv har kontroll på alle ledd i prosessen - her er det jo nærmest snakk om ureist mat.

 

På arealet bakenfor Grønt senter har vi masse plass og takket være gode hjelpere, økonomisk støtte fra IMDI og flott kompostjord fikk vi opp våre første pallekarmer i 2016. Dette ble en umiddelbar suksess og vi opplevde at hyggelige mennesker fra ulike nasjoner kom sammen for å dyrke markens grøde.

 

Nå utvider vi med flere pallekarmer og da trenger vi litt mer orden på sakene - det er jo litt kjipt at noen har spadd ned poteter der du nettopp sådde frø.....  

 

I år kommer hver enkelt pallekarm til å bli nummerert.  Du må være medlem for å få tildelt karmer som vi har kjøpt og satt opp.  Du er selvsagt ikke forpliktet til å møte opp på fellessamlinger, men du må holde dyrkningskassa i orden.  Pallekarmer overgrodd av ugress er ugreit! 

 

Les mer om opplegg og påmelding her:  link

 

Felles medlemssamling med utplanting lørdag 27. mai kl 12.00   

 

NB  Felles ukentlig trefftidspunkt kan bli endret. Medlemmer får beskjed via e-post eller SMS. 

 

 Takk til Grønn vekst som har støttet oss med leveranse av førsteklasses kompostjord.

 

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie