Facebook

LogoKlimaalliansen108

Begge de to oppsatte kurs 21. mars og 4. april er dessverre fulltegnet.  I mai starter Odderøya økologisk pallekarmdyrkarlag sesongen og da blir det ny mulighet for morsom grønnsaksdyrking.

Bydyrking handler om grønn glede. Bli med på såkurs der du tips og inspirasjon til å komme i gang med egen grønnsaksdyrking.

 

Har du lyst til å lære mer om kortreist matglede? Vi gjentar suksessen fra tidligere år og arrangerer praktisk kurs for deg som liker hagearbeid.

 

I tillegg til grunnopplæring i såing og planting lærer du også noen triks om dyrking i pallekarm.

 

 

Kurset koster kr 400.- og inkluderer økologisk såjord, frø og enkle potter til dine første grønnsaker.  Underveis har vi kaffepause med servering av frukt og grønnsaker.

 

Dette kurset er bygd opp som en praktisk instruksjon som egner seg både for deg som vil prøve deg som balkongbonde for første gang - og for den mer viderekommende hobbygartner.   Innledningsvis får du grunnleggende kunnskap om hva som passer å dyrke på lite plass og hva slags vekster som er lett å få til.  Du lærer om frø, jord, vanning og pleie før vi går i gang med praktiske øvelser og sår våre første frø.  Vi legger stor vekt på økologisk dyrking.  Kursholder er utdannet agronom og har lang erfaring med hagekurs og dyrking av urter.

 

 

Hver kursdeltaker får med seg hjem frø og noen potter økologisk såjord - der det garantert ikke er benyttet kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler.  Ta med en tom isboks eller liknende til å frakte med deg potter hjem. Andre del av kurset handler om dyrking i pallekarmer – dette er de populære transportkassene av tre som stadig fler dyrker i og som gjør det enkelt å komme i gang med kjøkkenhage.  I denne del av kurset gis det mye praktisk informasjon om hva som kjennetegner god jord og om gjødsling og jordforbedring gjennom sesongen. Dessuten får du tips til hva som passer å dyrke sammen slik at du får best mulig resultater av din bydyrkning.

 

På kurset vil du også bli invitert til å delta i Odderøyas økologiske pallekarmdyrkarlag. Vi er i dag ca 30 dyrkere som disponerer et område på sørsiden av Grønt senter.  Her kan vi dyrke våre egne grønnsaker og vi har også tilgang til vann og felles hageredskaper. 

 

 

Påmelding til kurset er bindende, men ikke personlig og kan derfor overdras til andre hvis du ikke har mulighet til å delta.

Kursholder: Milly Østenstad Johnson.

Både kurs tirsdag 21.3 og 4.4 2017 starter kl 18.00 og varer til ca kl 21.00.  Underveis har vi kaffe/fruktpause.  

 

BEGGE KURSENE ER NÅ FULLTEGNET MED MAKS ANTALL PÅ 25 PERSONER

 

 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie