Facebook

LogoKlimaalliansen108

Spis for 100, lær deg fermentering, delta på vegankurs eller hva med økologisk vinsmaking?  Nå er datoene for høstens mest matnyttige arrangement klare.......

 Dette skjer på Grønt senter innenfor kategorien mat og miljø:

Torsdag 22.9: Foredrag og kurs

Margit Wea har et brennende engasjement for at barn og voksne skal få naturlig og levende mat som gir dem gode smaksopplevelser og god helse.  Torsdag 22. september kommer hun til Kristiansand for å holde foredrag (gratis) kl 14.00 - 15.30.  Kurs kl 18.00 - 20.30  (krever påmelding).

Påmelding og nærmere opplysninger her: 

http://margitvea.no/index.php?route=product/product&path=72_100&product_id=159

Onsdag 28.9 – fredag 30.9:  Spis for 100 – lunsjtilbud på Grønt senter

Kl 11.00 – 15.00 står lunsjbordet dekket.  Arrangementet inngår i Økouka 2016, råvarene er økologiske og det er asylsøkere og flyktninger som står for tilberedningen.  Velkommen til en uformell og trivelig samling der alle retter koster kun kr 100.-.  Drop-in.

Oversikt over øvrige arrangement på Agder: http://okouka.no/kalender/?sted=agder

Torsdag 20.10 kl 18.00 – 21.30

Vegankurs i samarbeid med restaurant Tilstede mat og mer

Denne kvelden vil kjøkkensjef Benjamin T. Dogan lære deg å tilberede et utvalg av vegan/vegetar og fiskeretter. Det er kun plass til 12 deltakere, noe som muliggjør god dialog mellom kokk og deltakere. Kurskvelden avsluttes med et festmåltid der vi spiser helbakt fisk fra Flekkerøy med salat og tilbehør før vi avslutter med noe søtt – alt det vi i fellesskap har tilberedt.

Pris kr 650.- pr. pers.

Påmelding her: https://www.deltager.no/veganmatkurs_20102016

Torsdag 10.11: Fermentering.

Fermentering er en tradisjonsrik konserveringsmetode som gjør at matvarene får lang holdbarhet – i tillegg gror en fram probiotiske bakterier som er godt for magen.  

OIKOS - organisasjonen for økologisk mat – er arrangør sammen med kursholder Rita Amundsen.  

MELKESYREGJÆRET mat og drikker hjelper oss til å få vårt «indre system» i orden og det smaker vidunderlig godt! Mange av dagens helseproblemer kommer av at vi har en fordøyelse som ikke fungerer optimalt – denne typen mat er fantastisk godt både for gane og mage. Dette er mat som støtter vår fordøyelse og vårt immunforsvar. På kurset får du smake på forskjellige melkesyrede grønnsaker og på Kefir og Kombucha som er andre fermenterte delikatesser.

Du vil lære å lage melkesyregjærende grønnsaker og andre gjærede/fermenterte produkter slik at du selv kan fortsette å lage dette hjemme på kjøkkenet ditt. Velkommen inn i en verden av mat som bobler av livskraft og energi.

Kursholder er Rita Amundsen http://www.solskinnet.no/melkesyregjring/ Pris: kr 800.                                                                                                      

Kursarrangør er Oikos Agder, Oikos Økologisk Norges lokallag. Ved spørsmål, ta kontakt med  Hilde Finckenhagen tel 91371104

Nærmere opplysninger og påmelding: link

Fredag 25.11: Økologisk vinsmakekveld

Økologisk vinsmakekveld er en begivenhet som bare må oppleves: Fem retter og fem viner!  En vinkyndig guide leder oss inn i måltidet og underveis hygger vi oss med mat og drikke som matcher - mat og vin er selvsagt produsert uten bruk av sprøytemidler.  Påmeldingslink og nærmere opplysninger sendes ut i oktober i Grønt senters månedlig nyhetsbrev. 

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie