Facebook

LogoKlimaalliansen108

29 juni arrangeres fjerde og siste workshop for kompetanseprosjektet ‘Bygningsintegrerte Solceller i Framtidens Bydel Bjørndalssletta,

Prosjektet er støttet av Husbanken. Tematikken denne gang er «Sluttbruk av BIPV».  Målgruppen er fagfolk i bygningsbransjen, arkitekter, planleggere m. fl.

Om prosjektet:  Formålet med prosjektet er å utvikle ny kunnskap og kompetanse om bruk av solceller i bygg gjennom tilknytning til pilotprosjektet Fremtidens Bydel Kristiansand, med spesielt fokus på byggeskikk for bygningsintegrerte løsninger og kunnskapsspredning til byggenæringen og samfunnet.

Prosjektet vil gi aktører i byggenæring og det offentlige apparat nødvendig kompetanse som forberedelse på forventede skjerpede krav til nesten-nullenergi bygg frem mot 2020 (2018 for offentlige bygg). Prosjektet er regionalt forankret og bidrar til økt samarbeid mellom næringen, det offentlige, og forsknings- og utdanningsmiljø.

Det forventede resultatet er at utbygger, arkitekt, kommune og underleverandører samarbeider fra et tidlig stadium, og dermed utvikler helhetlige designkriterier og velger estetiske, bygningsmessige og tekniske gode løsninger for solcellesystemer på en andel av boligene på Bjørndalssletta som kan være til forbilde for utbygging av liknende boligfelt i nasjonal sammenheng.

Nærmere opplysninger:

Anne Gerd Imenes

Seniorforsker

Teknova AS

Grimstad/Kristiansand

e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie