Facebook

LogoKlimaalliansen108

Det er plass til flere.  Neste fellessamling tirsdag 31.5 kl 18.00

 

Ideen er enkel; Man tar én - helst to i høyda - pallekarmer, fyller dem med jord, sår noen frø, vanner i løpet av sommeren, og vips har man et helt lite matfat dyrket i transportkasser på 80 x 120 centimeter.  I tillegg er du trygg på at maten du spiser er uten gufne tilsetningstoffer eller har reist halve jordkloden rundt før den treffer din middagstallerken.  Sist - men ikke minst - treffer du hyggelig mennesker. Og som det sagt tusen ganger før: Hagearbeid er billigere enn terapi - og dessuten får du reddiker.  

Odderøya økologiske pallekarmdyrkarlag er ingen stor organisasjon - mer ett slags løst nettverk.  Det er Klimaalliansen (tidligere Grønn Hverdag) som tok initativet, og opplegget er såre enkelt:  Du finner sjøl en pallekarm - gjerne brukt, men de helt nye til kr 98.- (Biltema m.fl.) duger også.  Hvis du ønsker det kan du sette den inn med linolje eller en ikke-giftig impregnering, deretter blir du venn med Klimaalliansen på Facebook eller gir beskjed på annen måte til Karen Grimsmo Snevik (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller sms/ tlf 948 95 535) om at du vil være med i nettverket.  Nå kan du plassere karmen din på arealet mot skrenten og forsyne deg av jorda (NB!  Gjelder kun til bruk i pallekarmene på stedet).  Spør gjerne om plassering før du går i gang.  Området nærmestt Grønt senter benyttes av Kirkens Bymisjon og på plenen foran den såkalte Avinor-bua må det være fri kjørevei inn til antenneanlegget.

Neste fellessamling i Pallekarmdyrkarlaget er tirsdag 31.5 kl 18.00.  (Vi har fast tefftid tirsdager kl 18.00 - 20.00, men av nokså åpenbare grunner tar vi time-out 17.mai)

Økonomi:  Grønn vekst (se: www.verdieniavfall.no) sponser oss velvillig med god kompostjord, men vi må betale for transport.  Vi har også planer om å kjøpe inn noen redskaper til felles bruk - slik at vi ikke hele tiden trenger å låne hos Kirkens Bymisjon, så derfor må du regne med at det kan utgifter på maks 200 kroner nå i oppstartsfasen.  Det skulle være unødvendig å nevne det, men allikvel:  Vi praktisere økologiske dyrkingsmetoder og vil ikke se snurten av hverken giftssprøyte eller kunstgjødsel.

Velkommen til en grønnere framtid!

Bilde: Fransico Garcia er byens ivrigste bydyrker.  I tillegg til å være med i Vedlikeholdsgruppa som driver byhagen ved Grønt senter gir han også en hjelpende hånd i Pallekarmdyrkarlaget.

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie