Facebook

LogoKlimaalliansen108

FjongfiskLAV2

Opplev en velsmakende lunsj av bifangst og utsorterte grønnsaker på Grønt senter. Torsdag 7. april kl 13.00. 

Havet er fullt av velsmakende og spennende fiskeslag, men desverre blir ikke alt spist. I fiskedisken gjøres det kun plass til en håndfull arter og derfor blir store deler av sidefangsten kassert. Sidefangsten blir hovedingrediens under lunsjen. Vi vet ennå ikke hva som hentes opp av trålposen, men godt blir det. Tilbehøret består av grønnsaker som av visuelle årsaker aldri blir solgt i butikken. Til dessert stiller Hennig Olsen is med en spennende overraskelse, de vil også fortelle oss om sitt arbeid for å redusere matsvinn. Det er restaurantgründeren Øyvind Nese – kjent blant annet fra Bakgården og Måltid - som står for tilberedningen.

Pris kun kr 350.- 

Påmelding her: deltager.no/matoverbord 

Bakgrunn for prosjektet:

Vi kaster alt for mye fullt brukbar mat i Norge – anslagsvis 240 000 tonn hvert år, nok til å dekke forbruket til 600 000 mennesker.

En løsning: Dyrke fram et marked for mye av den fisken som i dag går over bord.  Det mangler et omsetningsledd for det som i mange tilfeller er eksklusive fiskeslag.  Sammen med fagfolk på fiskebrygga i Kristiansand har vi som mål å skape et marked for den såkalte sidefangsten.

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie