Facebook

LogoKlimaalliansen108

Bydyrking handler om grønn glede. Bli med på såkurs tirsdag 5. april der du får tips og råd og kommer i gang med grønnsaksdyrking på balkong eller i pallekarm.

Har du lyst til å lære mer om kortreist matglede? Vi gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer praktisk kurs for deg som liker hagearbeid.
I tillegg til grunnopplæring i såing og planting lærer du også noen triks om dyrking i pallekarmer. 
Kurset koster kr 400.- og inkluderer økologisk såjord, frø og enkle potter til dine første balkonggrønnsaker.  Underveis har vi kaffepause med servering av økologiske godsaker.

Dette kurset er bygd opp som en praktisk instruksjon som egner seg både for den som vil prøve deg som balkongbonde for første gang - og for den mer viderekommende hobbygartner.   Innledningsvis får du grunnleggende kunnskap om hva som passer å dyrke på lite plass og hva slags vekster som er lett å få til.  Du lærer om frø, jord, vanning og pleie før vi går i gang med praktiske øvelser og sår våre første frø.  Vi legger stor vekt på økologisk dyrking.  Kursholder har lang erfaring med hagekurs og drev tidligere Millys urtehus. 

Hver kursdeltaker får med seg hjem frø og noen potter økologisk såjord fra Randesund planteskole - der det garantert ikke er benyttet kunstgjødsel og kjemiske sprøytemidler.  Ta med en tom isboks eller liknende til å frakte med deg potter hjem. Andre del av kurset handler om dyrking i pallekarmer – dette er de populære trekassene som stadig fler dyrker i.  Med litt planlegging er det her mulig å komme raskt komme i gang med en kjøkkenhage.  I denne del av kurset vil du lære om hva du bør tenke på når det gjelder plassering av pallekarmene, hvor mye – og hva slags - jord som trengs samt litt om gjødsling og jordforbedring gjennom sesongen pluss annen praktisk informasjon. Dessuten får du tips til hva som passer å dyrke sammen slik at du får best mulig resultater av din bydyrkning.

På kurset vil vi også sondere interessen for å organisere eget "pallekarmdyrkarlag". Vi har noe areal på sørsiden av Grønt senter som egner seg til dyrking og hvis interessen er stor nok kan vi gå sammen om å skaffe jord og karmer.
Påmelding er bindende, men ikke personlig. Har du allikevel ikke mulighet til å delta kan du gi plassen din til noen andre.
Kursholder: Milly Østenstad Johnson.

Når: Tirsdag 5. april 2016 kl 18.00 - ca 21.00

Påmelding her: www.deltager.no/saakurs

 Saakursbilder

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie