Facebook

LogoKlimaalliansen108

Andelslandbruket på Ve i Tveit er i startgropa.  Infomøte på Grønt senter tirsdag 9.2. kl 18.00

I forkant av årsmøte i Oikos Agder vil det bli holdt informasjonsmøte om andelslandbruk holder årsmøte 

STED: Grønt Senter, Odderøyveien 5, Kristiansand   http://grontsenter.no/

TID: Tirsdag 9. februar 2015, kl. 18.00

Program:

Servering av økologisk linsesuppe ved ankomst.

       Andelslandbruk ved Elin Rødmo Grande, rådgiver i Oikos Økologisk Norge.

Merethe Saurdal forteller om sine planer for Andelslandbruk på Ve (like øst for Kristiansand) og om andelslandbrukene som er under planlegging andre steder i Agder.

Andelslandbruk som viktig korrektiv til dagens matproduksjon ved Renate Oma

Anledning til spørsmål.

NB! PÅMELDING:                                                          

Vi vil gjerne ha påmelding snarest, senest torsdag 4. februar 2016,

på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf  91371104.

Møtet er gratis og åpent for medlemmer og andre interesserte (begrenset antall).

NB! Ingen bilparkering utenfor Grønt Senter (bortsett fra for handikappede). Fint å parkere i Kildens parkeringshus eller på parkeringsplassene 200 meter lenger inn på Odderøya.

Velkommen til vårt arrangement!

Med vennlig hilsen Styret i Oikos Agder   

v/ Sunniva Bragdø-Ellenes (leder) og Hilde Finckenhagen (styrekoordinator)

Gro Herdis Jareid, Merethe Saurdal, Beate Fiszkal, Heike Eggers (styremedlemmer)

*Andelslandbruk vokser frem som en ny modell der forbrukere og bønder samarbeider. Slik skapes løsninger som tar høyde for sesongvariasjoner og mangfold. Andelslandbruk skaper allianser mellom bønder og forbrukere og sprer kunnskap. Modellen støtter opp om småskala produksjonssystemer og legger til rette for en lønnsom drift som kan være med på å sikre landbruket i Norge. Stadig flere forbrukere etterspør økologisk, norskprodusert og kortreist mat. Det er ikke alltid de finner det de leter etter, til den kvaliteten de ønsker – i butikken. En sterk maktkonsentrasjon og prispress kan på den annen side gjøre det vanskelig og mindre attraktivt for bønder som driver mangfoldig å levere gjennom de tradisjonelle markedskanalene. Andelslandbruk praktiseres i dag i store deler av verden, og er spesielt utbredt i USA, Storbritannia og deler av Europa. På engelsk brukes betegnelsenCommunity Supported Agriculture. Per i dag er det 40 andelslandbruk i Norge. Oikos – Økologisk Norge har et nasjonalt prosjekt for å fremme og legge til rette for økologiske andelslandbruk over hele landet.

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie