Facebook

LogoKlimaalliansen108

Vil du vite mer om alle de grønne utstillerene som kommer på klimafest, les her.

 

Utstillere lørdag:

Tilstede mat og mer. En velsmakende, sunnere, og mer bærekraftig restaurant som serverer grønnsaksbaserte retter, vegansk mat og villfanget fersk  fisk, som oftest er lokal. Vi ønsker og være kunnskapsformidlere til våre gjester og jobber kontinuerlig med en sesong basert meny for og følge naturens gang.

Oikos Økologisk Norge. Lokalavdelingen av Oikos er en ideell medlemsorganisasjon for alle som har interesse for økologisk mat og produkter framstilt uten bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler. Stand med informasjon om økologisk landbruk, hagebruk, miljø og helse. Serverer smaksprøver fra Jens Eide.

Den lille juicefabrikken. Landets eneste Debio-godkjente produsent av økologisk rå, ekte og upasteurisert juice har tilhold i Kristiansand. Gründer og ernæringsterapeut Gro Furset forteller om juicens "hemmeligheter". Juicene Grønn og Oransje er laget etter helsemyndighetenes anbefalte "5 om dagen".

Miljøagentene. Barnas miljøvernorganisasjon inviterer barn til sjokoladeverksted. Alle barn i Norge kan bli miljøagenter og jobbe sammen for at alle skal bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår. Alle miljøagenter har rett til å si ifra. Vi arbeider for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe.

Blondie Salongen. I en avslappet og vennlig atmosfære tilbyr Blondie Salongen sine gjester en organisk og inspirerende hår-opplevelse. Visjonen er å skape skjønnhet og velvære med ekte og naturlige produkter uten miljøskadelige tilsetningsstoffer. Dette mener vi er bedre for deg, oss og jorda vår.

Sans & smak. Heløkologisk butikk, med stort utvalg av forskjellige økologiske dagligvarer. Lokalisert i Lillemarkens.

Avigo og Grønn mat er én av landsdelens største leverandører av økologisk mat. I nettbutikken finner du over 380 ulike varer, blant annet frukt, grønnsaker, egg, nystekt brød, pasta og mel. Bestilte varer leveres direkte til forbruker på kjøreruter mellom Arendal og Søgne. 

Sopp og nyttevekstforeningen. Lokalforeningen i Vest-Agder gir nyttige råd og tips om sanking, stell og tilberedning og bruk av våre grønne nyttevekster.  Stand med smaksprøver, info om tørking av sopp og tegning av medlemskap.

Klimaalliansen (tidl. Grønn Hverdag) tilbyr virksomheter assistanse i Miljøfyrtårn sertifiseringsprosessen, arrangerer kurs i dagliglivets miljøvern og bistår Kristiansand kommune med kampanjer som Jeg kjører grønt, Beintøft m.m.  På stand får du kjøpe ulike miljøprodukter til en rimelig pris og du kan få råd om en grønnere hverdag.

Bilkollektivet. Ønsker du å ha tilgang til bil uten å eie? Det koster kun Kr 5.000,- å bli medeier i Bilkollektivet. Du kan da benytte mer enn 200 biler på 70 ulike oppstillingsplasser i fire byer. Når du ikke vil være med lengre får du andelspengene tilbake. I Kristiansand har bilene oppstillingsplass midt i Kvadraturen. Brosjyre om tilbudet på Klimaalliansens stand.

Astrid Hareide. Den tidligere regionlederen for Kirkens Nødhjelp driver nå slumarbeid i Kenya. Selger gjenbrukshandlenett og mye fint laget av ringer fra brusbokser, tre-produkter, perlearmbånd av frø og ting for barn. Alt er laget av kvinner og selvhjelpsgrupper i slummen i Nairobi. 

FN Sambandet. FN-sambandet er et uavhengig informasjonssenter med FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde. Målet er å øke kunnskap og skape debatt om disse temaene i Norge. Målgruppene er alt fra skoleverket og mediene til publikum for øvrig.

 Framtiden i våre hender. Organisasjonen som Erik Damman grunnla i 1974 arbeider for etisk forsvarlig og miljøvennlig forbruk og en rettferdig fordeling av jordas ressurser. Stand med informasjon, barneaktivitet, salg av medlemsbladet Folkevett og tegning av medlemskap.

VIA Partner er en Equass-sertifisert Vekst-bedrift i Kristiansand, etablert i 1982, som gir mennesker med bistandsbehov muligheter for læring og utvikling. Selger humlekasser og fuglekasser.

Utstillere søndag:

Motor Forum ASwww.motorforum.no. Stiller med Renault Zoe og Mitsubishi i-MiEV på fornybardagen. Motor Forum tilbyr gode, trygge og kjente merker i kombinasjon med en total service og tilstedeværelse gjennom hele bilens livsløp. Lokalisert i Sørlandsparken.

Vigeland bil ASwww.vigelandbil.no. Stiller med Kia Soul Electric på fornybardagen.Opprettet i 1987 som frittstående bilverksted under navnet Vigeland Bilverksted. Er nå et topp moderne bilfirma med visjoner og gode framtidsutsikter. Tilbyr alt av reparasjoner og service. Lokalisert i Sør-Audnedal.

Bertel O. Steen Agder ASwww.bosbil.noStiller med Peugeot EL Partner, Peugeot iOn og Mercedes-Benz B-Electric Drive. Det blir stadig sterkere krav og forventninger til miljøtiltak og miljøprofil i store bedrifter og organisasjoner. Bertel O. Steen har tatt en ledende rolle på dette feltet i bilbransjen, og et viktig element i konsernets arbeid er å miljøsertifisere alle sine bilforhandlere. Lokalisert på Fiskåtangen/Vågsbygd.

Bavariahttp://www.bavaria.no/BMW/modeller/i-Serie/. BMW i3 er en bil med visjonær design for fremtiden. Det innovative eDrive-systemet er utviklet i tråd med BMW EfficientDynamics, og er ikke bare utslippsfritt, men også nesten helt lydløst. Og takket være intelligente tjenester fra ConnectedDrive kommer du enkelt og komfortabelt frem til målet.

Norsolar ASwww.norsolar.no. Norsk distributør av solarsystemer til de fleste formål. Leverandør av alt fra enkle selvbyggersett til store nøkkelferdige installasjoner. Kompromissløs kvalitet på alt fra komponenter til installasjon er sikret med vårt samarbeid med SolarWorld. Lokalisert i Sandnes.

Sun-net ASwww.sun-net.no. Sun-net AS er et nyetablert selskap som skal satse på integrasjon av solceller i bygnings materiale. Selskapet eies av Skarpnes AS/Nedig AS og Morten Meier. Sun-Net AS har showrom i Grimstad. Selskapet ble etablert i 2014.

Grønn kontakt. Grønn Kontakt er en nasjonal operatør av ladestasjoner som tilbyr lading til alle typer biler. Selskapet ble etablert i 2009 og eies i dag av 23 kraft- og nettselskaper fra hele Norge. 

Elsykkel - G.Nordby. Utstilling og mulighet for prøvekjøring av el-sykkel 07.06. På taket av Kilden Parkeringshus vil forhandler stille ut el-sykler for testing. https://www.kristiansand.kommune.no/aktuelt/feieren-pa-el-sykkel/#el-sykkel.

Norsk Solenergiforening Sørlandet. Norsk solenergiforening (NSF) er en ikke-kommersiell organisasjon som på frivillig basis arbeider for økt kunnskap om og økt bruk av solenergi i Norge. Norsk solenergiforening Sørlandet ble stiftet 3.februar 2013. 

Agder Elbilforening. Elbilforeningens formål er å fremme energieffektive, ladbare kjøretøy som helt eller delvis er drevet av elektrisitet fra fornybare energikilder. I dag organiserer Elbilforeningen mer enn halvparten av alle landets elbilister. 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie