Facebook

LogoKlimaalliansen108

I tre dager til endes skal Verdens miljødag markeres i Kristiansand. 

Festivalen starter fredag 5.6 med utdeling av Miljøfyrtårnsertifikat og fortsetter på kvelden med klimadebatt.  Lørdagen er viet temaet mat og miljø.  Her blir det anlednig til å besøke flere smakfulle stands.  Søndag 7.6 er det fornybarsamfunnet som får oppmerksomhet med stor utstiling av anlegg for solcellepanler til bruk i egen bolig og prøvekjøring av el-sykler.  En rekke forhandlere av el-biler vil også vise fram nullutslippskjøretøy.

Foreløpig program:

Fredag 5. 6: Utdeling av Miljøfyrtårndiplom til sertifiserte bedrifter (formiddag). Arrangør: Kristiansand kommune og Stiftelsen Miljøfyrtårn. Klima- og miljødebatt (kveld).  "Miljø og klimapolitikk i Kristiansand". Arrangør: Kristiansand Venstre. (Tidspunkt annonseres senere)

Lørdag 6.6: kl 11.00 – 16.00: Mat og miljøfestival. 

Oppmerksomheten rettes mot økologiske landbruksprodukter og sammen med gode, lokale leverandører skal vi tilby smaksprøver og spennende måltid der råvarene er framstilt uten bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel. 

Utdeling Kristiansand kommunes miljøpris. Arrangør: Kristiansand kommune Stands frivillige organisasjoner.  Tilrettelegger: Grønt senter

Søndag 7.6: kl 11.00 – 16.00: Fornybardagen. 

Utstilling og foredrag, presentasjoner av el-sykler, el-biler og solenergiprodukter.  Alle arealene både ute inne tas i bruk for å vise fram el-sykler og el-biler i alle farger og fasonger, solrelaterte produkter som solkokere, solceller til bruk i bolig og alt annet spennende som kan vise vei til den fossilfrie framtid.   Solenergiforeningen samt sykkelforhandler og Agder Elbilforeningen på Agder er aktivt medvirkende i prosjektet.  I løpet av dagen vil ulike foredragsholdere en kort og fyndig måte gi en innføring i temaer som eksempelvis «El-sykkelens gleder», «ABC om solenergi», «Verdt å vite om montering på eget tak», «Alt du lurer på om el-bil men ikke tør spørre om» etc.  Tidspunkt og endelige overskrifter på foredragsserien annonseres senere. 

Klima- og miljøfestivalen inngår i Odderøya Open - kunst- og kulturaktørenes markering av aktiviteten på Odderøya.  Samtlige verksted og gallerier har åpent denne dagen.

 

 

Grønt senter på Odderøya i Kristiansand er møteplassen for grønn livsstil og framtidsrettet samfunns- og næringsutvikling. Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter. Vi ønsker å inspirere til gode klimavalg!

hvaskjer

kontakt

utleie